_MG_3088

 

Asociația Culturala Tomis a fost înființata în anul 2015, la Constanta și prezintă costumația și armamentul specifice diverselor epoci istorice, începând cu perioada antica. Asociația își propune recrearea cât mai fidela a unor fragmente din viata cotidiana, civila și militara a civilizațiilor greaca, dacica și romana, medievala, otomana, războiul de independenta, primul și al doilea război mondial.

Asociația Culturala Tomis face recrutări.

Suntem partenerii Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”. Filiala Constanța

Avem activități pe plan local, județean, național și international. Persoane de toate vârstele pasionate de istorie, cultura, călătorii, viata cazona, cărora le place sa stea la un foc de tabăra seara cântând, sa își facă prieteni noi, sa socializeze sunt binevenite ca membri, voluntari sau simpatizanți.

Membrii asociației au participat, de-a lungul timpului, la diverse evenimente cu privire la reconstituire istorica.

Asociația Culturala Tomis participa la evenimente interne și internaționale dedicate istoriei antice și colaborează cu o serie de grupuri similare din țară și din Europa.

 

      Activități desfășurate de Asociația Culturala Tomis:

  • participarea la festivaluri de reconstituire istorică
  • lecții de istorie vie
  • tabere tematice

In cadrul acestor activități, publicul ia contact direct cu istoria antica prin prezentări de echipamente dacice, romane, reconstituiri de lupte, ateliere de lucru.

 Interacțiunea cu publicul în cadrul evenimentelor de reconstituire istorică

Vizitatorii vor putea lua parte la crearea unor obiecte în cadrul atelierelor de ceramica, pielărie, fierărie. De asemenea, vor putea juca jocuri romane, vor putea învăța arta mânuirii diferitelor arme antice, vor învăța sa tragă cu arcul și vor degusta mâncăruri făcute după rețete antice, sau încerca echipamente de lupta antice.