In prezent facem reconstituire istorica pentru:

  • Traco-Geto-Daci: Trupa Ponticum Gaetorum (Geții pontici) este alcătuită din războinicii și civilii populației locale din Scythia Minor. Geții sunt o ramură a tracilor nordici și sunt înrudiți cu dacii din interiorul arcului carpatic. Aceștia au fost influențați cultural de către grecii din coloniile pontice si de catre triburile nomade ale sciților din nord.

_mg_3076-copy

  • Legio XI Clavdia Pia Fidelis: A fost întemeiată de către Iulius Cezar pentru războaiele galice. În timpul războaielor cu dacii (101-106), legiunea a fost cantonată la Durostorum, actualul Ostrov. A luptat și a învins în marea bătălie de la Adamclisi. A fost legiunea care se ocupa și cu securitatea transportului pe Dunăre si Marea Neagra.

13131546_10209315862475923_4668460355114256547_o

  • Solenses Seniores: Din anul 300 d.Hr. , Imperiul Roman si armata au trecut printr-un lung șir de transformări, sub atenta supraveghere a împăraților Dioclețian și Constantin cel Mare. Dobrogea a devenit regiune de sine stătătoare (Scythia Minor) cu capitala la Tomis. Noua legiune Solenses Seniores a primit sarcina de a apăra provincia de atacurile goților și hunilor. Numele provine de la Zeul Soarelui roman – Sol Invictus.

Această prezentare necesită JavaScript.

  • Legiunea a V-a Alaudae: este cea care a fost a luptat in primul razboi daco-roman si a fost învinsă in bătălia de la Tapae, de către dacii lui Diurpaneus. Legatul legiunii a fost Cornelius Fuscus. Legiunea participa la filmarile pentru serialul “Getae: Superstiții și Război”.
  • Ludus Tomitanus: reconstituirea școlii de gladiatori din Tomis are cărei ruine au fost descoperite sub prezentul Hotel „Ibis” din Constanta. Școala de gladiatori din cetatea Tomisului este singura atestată pe teritoriul Dobrogei. Ludusul oferă lupte între diferite clase de gladiatori: Murmillo, Retiarius, Hoplomachus, Diamacherus și nu în cele din urmă, Gladiatrix – fetele gladiator. Fiecare gladiator urmeaza o pregatire fizică și mentală riguroasă pentru a oferi o luptă pe gustul spectatorilor.

Această prezentare necesită JavaScript.